Следвайте Гласове в ТелеграмДепутатите не избраха нов управител на Националната здравноосигурителна

...
Следвайте Гласове в ТелеграмДепутатите не избраха нов управител на Националната здравноосигурителна
Коментари Харесай

Здравната каса остана без нов шеф

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Депутатите не избраха нов шеф на Националната здравноосигурителна каса. Само 59 гласа поддържаха единствената кандидатура за началник на НЗОК - проф. Жени Стайкова. 147 депутати гласоподаваха " въздържал се ", а 17 " срещу ".

Народното събрание организира през днешния ден изключително съвещание, на което гласоподава нов шеф на Националната здравноосигурителна каса. По-рано през днешния ден номинираната за шеф на НЗОК от ГЕРБ-СДС Иванка Динева подава в Народното събрание отвод от присъединяване в конкуренцията за нов началник на НЗОК, заради персонални аргументи. В началото на месеца от „ Възраждане “ отдръпнаха претендента си – Тодор Хинов. И по този начин в конкуренцията остава единствено Жени Стайкова, която е номинирана от „ Българска социалистическа партия “.

Предстои да се започва нова процедура за избор на шеф на здравната каса.

Макар да даде обещание, че, в случай че бъде определена за шеф на НЗОК, ще направи всичко допустимо да реализира консенсус с другите браншови, съсловни организации, министерството на опазването на здравето, Стайкова не получи нужните гласове. " Ние сме със застаряваща нация, с хронични болести. Мисля, че би трябвало да се дадат повече средства на извънболничната помощ. Тази помощ е доста по-евтина ", съобщи Стайкова. По думите й здравето е скъпо и няма цена. " Считам се за специалист в тази област, потвърдила съм, че мога да работя с разнообразни държавни управления ", сподели претендентът за началник на НЗОК.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че оферират единствено готови хора. " Кандидатурата на проф. Жени Стайкова е безукорно професионална ", сподели тя.

Депутатът от Българска социалистическа партия Кристиян Вигенин прикани, в случай че не поддържат Жени Стайкова, да намерят претендент, който най-малко да дава отговор на високите критерии, които е сложила.
Тошко Йорданов от Има Такъв Народ пък съобщи, че ПП-ДБ и ГЕРБ са натиснали останалите политически партии да избират шеф на касата, само че не са се разбрали между тях. " По гласовете се вижда кой по кое време ръководи и с кого ", сподели той.

Инфо: " 24 часа "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР